..avagy az én krémes forró csokim és amerikai palacsintám
Nehézségi fok: 1/5
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Forró csoki
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 6 dl tej
- 2 púpozott ek. kakópor (cukrozatlan)
- 1 ek. étkezési keményítő
- porcukor (ízlés szerint)
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
A kakaót, keményítőt és cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd a melegedő tejszínes-tejes keverékhez öntjük. Amikor már kellőképp meleg, belereszeljük az étcsokit, és az egészet simára, krémes állagúra főzzük.
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 dl tej
- csipet só
- olaj vagy margarin a sütéshez
A tojást szétválasztjuk és felverjük a fehérjét. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott vajjal és egyéb hozzávalókkal habosra keverjük, majd a végén hozzáadjuk a tojás fehérjét is. Serpenyőben olajon vagy vajon fedővel lefedve (hogy szépen megemelkedjen) mindkét oldalát aranyra sütjük.
Csokiimádók csokikockákat is dobálhatnak bele sütés közben.
Juharsziruppal, lekvárokkal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése