:)
Ha már egyszer belevágtam, egy különleges ízzel próbálkoztam - a sikerét elnézve, jövőre hagyományos eperlekvárnak neki sem állok.
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Hozzávalók (kb. 5db 2 dl-es üveghez)
1 kg eper
300 g befőző cukor (dr Oetker 3:1)
2 db csillagánizs
100 g marcipánmassza
1 vaníliarúd
kb fél citrom leve
Az epret megpucoljuk, mossuk, majd összeturmixoljuk (ha darabosra szeretnénk, akkor ne teljesen pépesítsük). A marcipán kivételével minden egyéb hozzávalóval közepes fokozatra felrakjuk főni (vanília magjait kikaparva ill. magát az egész rudat is belerakjuk), forrás után még kb 10 percig főzzük gyakori kevergetés mellett. Ha habzik, a habot érdemes leszedni, hogy szép legyen a végeredmény. A végén a tűzről levéve - még forrón - hozzákeverjük a lereszelt marcipánt. A csillagánizst és vaníliarudat célszerű kihalászni.
Még forrón adagoljuk a korábban csírátlanított üvegekbe, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni (érdemes folpackot rakni a tetők alá, hogy biztosan zárjon).
300 g befőző cukor (dr Oetker 3:1)
2 db csillagánizs
100 g marcipánmassza
1 vaníliarúd
kb fél citrom leve
Az epret megpucoljuk, mossuk, majd összeturmixoljuk (ha darabosra szeretnénk, akkor ne teljesen pépesítsük). A marcipán kivételével minden egyéb hozzávalóval közepes fokozatra felrakjuk főni (vanília magjait kikaparva ill. magát az egész rudat is belerakjuk), forrás után még kb 10 percig főzzük gyakori kevergetés mellett. Ha habzik, a habot érdemes leszedni, hogy szép legyen a végeredmény. A végén a tűzről levéve - még forrón - hozzákeverjük a lereszelt marcipánt. A csillagánizst és vaníliarudat célszerű kihalászni.
Még forrón adagoljuk a korábban csírátlanított üvegekbe, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni (érdemes folpackot rakni a tetők alá, hogy biztosan zárjon).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése