Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
A meggyet megmossuk, kimagozzuk majd kézzel jól szétnyomkodjuk (turmixolhatjuk is enyhén, de ne teljesen pépesítsük, mert úgy folyékony lesz!). A csoki kivételével minden egyéb hozzávalóval közepes fokozatra felrakjuk főni (vanília magjait kikaparva ill. magát az egész rudat is belerakjuk), forrás után még kb 10 percig főzzük gyakori kevergetés mellett. A végén a tűzről levéve - még forrón - hozzákeverjük a kockára vágott csokit. A vaníliarudat célszerű kihalászni.
Még forrón adagoljuk a korábban csírátlanított üvegekbe, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni (érdemes folpackot rakni a tetők alá, hogy biztosan zárjon).
Hozzávalók: (4db 0.5 literes üveghez)
1,5 kg meggy (magozott)
50 dkg befőzőcukor (dr Oetker 3:1)
fél citrom leve
1 rúd vanília
15 dkg étcsokoládé
A meggyet megmossuk, kimagozzuk majd kézzel jól szétnyomkodjuk (turmixolhatjuk is enyhén, de ne teljesen pépesítsük, mert úgy folyékony lesz!). A csoki kivételével minden egyéb hozzávalóval közepes fokozatra felrakjuk főni (vanília magjait kikaparva ill. magát az egész rudat is belerakjuk), forrás után még kb 10 percig főzzük gyakori kevergetés mellett. A végén a tűzről levéve - még forrón - hozzákeverjük a kockára vágott csokit. A vaníliarudat célszerű kihalászni.
Még forrón adagoljuk a korábban csírátlanított üvegekbe, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni (érdemes folpackot rakni a tetők alá, hogy biztosan zárjon).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése