Témák
- Culinarbee alkotásai (8)
- Éttermek Budapesten (2)
- Éttermek vidéken (2)
- Zümmögések általában (1)
2012. november 30., péntek
Ricottás-rukkolás-paradicsomos tagliatelle
Egy gyors hétköznapi, de mégis szülinaphoz illő vacsora ötletelésénél született meg a recept. Főzőműsor ihlette - Culinarbee kiszínezte.
Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók: (4 személyre)
- kb. 25 dkg bacon (vega verziónál el is hagyható)
- 1 fej hagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- víz és ízlés szerint kis cukor
- 1 kisebb padlizsán
- kb. 25 dkg koktélparadicsom
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű
- Tagliatelle tészta
- 25 dkg Ricotta túró
- 1 cs Rukkola
- Parmezán sajt tetejére
A szószhoz a bacont lepirítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Ezt követően ráöntjük a kockára vágott hámozott paradicsomot a levével és sűrített paradicsommal, sűrűség függvényében kis vízzel higítjuk, a savanyűság kompenzálására enyhén cukrozzuk (kb 2 teáskanál cukor). Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel.
A padlizsánt konckára vágjuk és a szószhoz adjuk, néhány percig puhára főzzük (nem kell szétfőzni!). Amikor a padlizsánt már majdnem jó, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, és 1-2 percig együtt pároljuk még, hogy az ízek összeálljanak.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd tálalunk: tányéronként a tésztahalomra szószt öntünk, majd 1-2 ek. ricottát teszünk rá, a tetejét rukkolakupaccal és durvára reszelt parvmezánnal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése