2011. június 22., szerda

Bede Robi-féle kókusztejes csirke

Előzmények: a recept Robitól származik. Amikor a konyhámban alkotott (ld. korábbi bejegyzésem), ez volt a főfogás, és egyből belépett a "kedvencek" kategóriába. Különleges és gyorsan elkészíthető étel, mely egy könnyű gyors vacsorának is kiváló, de vendégvárásnál is elkápráztathatunk vele minden kedves egybegyűltet.

Nehézségi fok: 2/5
Elkészítési idő: kb. 30 perc



Hozzávalók:
- csirkemell
- bacon
- kaliforniai paprika (több színt is választhatunk)
- sárgarépa
- cukkini
- újhagyma (helyettesíthető csíkokra vágott póréhagymával)
- esetleg édeskömény, padlizsán
- gyömbér
- fokhagyma
- kókusztej
- só, bors, olívaolaj a sütéshez

Zöldségeket hasonló méretű csíkokra vágjuk (kb. ujjnyi hosszú). Kevés olívaolajon kb. 2 gerezd fokhagymát és reszelt gyömbért lepirítunk, majd a zöldségeket roppanósra pároljuk ezen. (Keménységi sorrendben pároljunk, először répa, édeskömény, majd paprika, végén cukkini és újhagyma). Sózzuk, borsozzuk, majd mikor már majdnem kész, felöntjük a kókusztejjel. (kókusztej a tejszínhez hasonlóan viselkedik, némileg sűríti az ételeket)- ne leves legyen, csak szaftos, kicsit szószos.
A csirkemellett nagyobb darabokra vágjuk (egy közepes méretű, fél csirkemellet elég kettőbe vágni hosszában), sózzuk és borsozzuk, és hirtelen, magas hőmérsékletű serpenyőben olívaolajon megpirítjuk minden oldalán. (nem kell sokáig átsütni, a lényeg, hogy külső kérget kapjon). A pirult husikat baconbe tekerjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 percig sütjük (a sütőtálat nem kell lefedni, hagyjuk a bacont pirulni).

Az étel külön köretet nem kíván, köretként a kókusztejes zöldségek szolgálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése